Percheziţii la Universitatea de Petrol şi gaze din Ploieşti. Sunt vizaţi studenţii consumatori de droguri

Nouă percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti şi în căminele de studenţi. Anchetatorii au în vizor circa 60 de studenţi, consumatori de droguri, printre ei aflându-se şi opt traficanţi, potrivit România TV.

18 iun. 2014, 09:27
Percheziţii la Universitatea de Petrol şi gaze din Ploieşti. Sunt vizaţi studenţii consumatori de droguri

Drogurile care erau comercializate în campusul Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti erau procurate de la dealeri din Bucureşti şi Constanţa, începând din luna ianuarie 2014, potrivit Agerpres. Opt suspecţi au procurat, în această perioadă, de pe raza judeţului Constanţa şi a municipiului Bucureşti, diferite cantităţi de droguri de risc, respectiv aproximativ 300 grame de cannabis, pe care le-au comercializat pe raza judeţului Prahova, cu preponderenţă în incinta campusului universitar al UPG Ploieşti, informează DIICOT.

Drogurile erau comercializate de către suspecţi la preţul de 50-60 lei/gram, iar o parte era păstrată pentru consum propriu, spun anchetatorii.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti într-un dosar de trafic de droguri de risc în care sunt implicaţi cetăţeni români, dar şi străini, potrivit Agerpres. Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, a declarat că cinci percheziţii au fost efectuate la UPG Ploieşti, două la Constanţa şi câte una în Ploieşti şi Bucureşti, la reşedinţe ale unor studenţi.

Anchetatorii au ridicat aproximativ 50 de grame de cannabis şi au găsit, la adresa din Bucureşti, o cultură indoor de cannabis.

În urma percheziţiilor, aproximativ 60 de persoane au fost conduse la audieri, fiind vorba despre opt suspecţi de trafic de droguri, dintre care un cetăţean din Gabon, dar şi 50 de consumatori, dintre care 15 sunt străini din Gabon, Angola, Turkmenistan, Moldova şi Turcia.

În acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc.

CITEŞTE ŞI: Un kilogram de cannabis şi 1.000 comprimate ecstasy, descoperite în Capitală