Performanţă pentru Hănescu. L-a eliminat pe învingătorul lui Federer şi e în semifinale la Gstaad

Victor Hănescu (54 ATP) l-a învins în sferturile de finală ale turneului de la Gstaad, cu scorul de 6-3, 6-4, pe germanul Daniel Brands (55 ATP), care în manşa anterioară îl eliminase pe principalul favorit al competiţiei, elveţianul Roger Federer.

26 iul. 2013, 13:26
Performanţă pentru Hănescu. L-a eliminat pe învingătorul lui Federer şi e în semifinale la Gstaad

Victor Hănescu s-a calificat vineri în semifinalele turneului masculin de tenis de la Gstaad (Elveţia), dotat cu premii în valoare de 410.200 euro, după ce l-a învins pe germanului Daniel Brands, în două seturi, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat 1 h şi 10 min.

De remarcat că Daniel Brands, numărul 55 mondial, a produs surpriza turneului masculin de tenis de la Gstaad (Elveţia), învingându-l joi, în turul 2, cu 6-3, 6-4, pe favoritul gazdelor, elveţianul Roger Federer, principalul favorit al acestei competiţii pe zgură.

În semifinale, Hănescu îl are ca adversar pe Mihail Iujnîi (Rusia/Nr.6), cel care a dispus de Juan Monaco (Argentina/N.4), în trei seturi, cu 5-7, 6-4, 7-6 (9-7).

Victor Hănescu şi Mihail Iujnîi s-au întâlnit de opt ori în circuitul ATP, fiecare câştigând câte patru meciuri. Ultima lor partidă a fost câştigată de tenismenul român, cu scorul 6-4, 6-3, în luna aprilie, în optimile de finală ale turneului de la Bucureşti.

Aceasta este a doua semifinală pentru Hănescu în acest an, după ce el a atins aceeaşi fază a competiţiei de la Stuttgart.

Calificarea în penultimul act al turneului de la Gstaad este recompensată cu 21.130 de dolari şi 90 de puncte ATP.