PERICOL de EXPLOZIE. O cisternă cu mii de litri de combustibil s-a răsturnat pe carosabil

O cisternă cu 23.000 de litri de combustibil s-a răsturnat între localităţile Ciucea din judeţul Cluj şi Cizer, judeţul Sălaj, după ce a intrat în balans. Şoferul din Turda a încercat să evite o maşină care i-a tăiat calea, moment în care mastodontul a intrat în balans şi s-a răsturnat.

25 aug. 2014, 20:20
PERICOL de EXPLOZIE. O cisternă cu mii de litri de combustibil s-a răsturnat pe carosabil

Cisterna transporta 6 de tone de benzină şi 17 tone de motorină. Şoferul a vrut să evite maşina care i-a tăiat calea, dar s-a răsturnat cu cisterna, scrie newscluj.ro.

Forţe de ordine au ajuns la faţa locului pentru a acţiona la timp, asta pentru a evita producerea unei catastrofe. Din fericire, cisterna nu a suferit avarii. Doar rezervorul autotractorului s-a spart, iar combustibilul curs se putea aprinde în orice moment.

„Pe DJ 108G, între localităţile Cizer şi Vânători, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Turda, în timp ce conducea o cisternă într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului nu au rezultat victime. Autotractorul era încărcat cu 23.000 de litri de combustibil”, a declarat pentru NewsCluj.ro Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj.

Două macarale din Cluj-Napoca s-au deplasat la faţa locului pentru a pune autotractorul pe roţi.

Poliţiştii l-au testat pe şoferul clujean cu aparatul etilotest, dar s-a constatat că acesta nu băuse alcool. Totodată, diagrama arăta că cisterna circula cu 30 de km/h în momentul răsturnării.

Citeşte şi Pericol de explozie în Constanţa. Traficul a fost blocat, pompierii au intervenit cu autospeciale