Pericol de explozie pe DN1. Dintr-un camion care transporta nitrat se produc scurgeri

Pericol de explozie pe DN 1, centura de vest a Ploieștiului. Dintr-un camion care transporta nitrat se produc scurgeri. Traficul rutier pe Drumul Național 1 a fost blocat, luni după-amiază, pe centura de vest a Ploieștiului, la intersecția cu DN 1 A, după ce dintr-un camion care transporta zeci de butoaie cu o substanță inflamabilă în contact cu căldura se produc scurgeri.

02 oct. 2017, 16:32
Pericol de explozie pe DN1. Dintr-un camion care transporta nitrat se produc scurgeri

UPDATE 19.25: Pompierii militari acționează pentru asigurarea zonei ca urmare a scurgerilor de nitrat de monometilamină dintr-un camion care transporta 15 tone depozitate în recipiente de plastic, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Sursa citată precizează că substanța este coroziv explozivă, periculoasă doar în contact cu sursa de aprindere. Pompierii intervin pentru asigurarea unui perimetru de siguranță pentru vecinătăți. Totodată, la locul intervenției s-a deplasat o autospecială a ISU pentru măsurarea concentrațiilor explozive.

O societate de profil va asigura descărcarea și verificarea tuturor recipienților pentru a-i identifica pe cei afectați. Transportul este unul special, iar protecția acestuia este asigurată cu efective de jandarmi.

Autoritățile au decis blocarea drumului național după ce dintr-un camion în care de află 64 de butoaie pline cu câte 220 de litri de Nitrat de monometilamină se scurgea nitrat. Acesta este, conform specialiștilor, o substanță periculoasă care poate exploda la contactul cu un mijloc de încălzire.

Cinci echipe de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au acționat pentru diluarea cu apă a substanței care s-a scurs pe șosea.

Polițiștii au decis devierea traficului rutier în zonă. Astfel, autovehiculele care circulă pe sensul Brașov – București au fost direcționate prin Ploiești și prin localitatea Strejnic, în timp ce pe sensul de mers către munte dinspre Capitală circulația autovehiculelor a fost deviată prin Parcul municipal Vest, iar toate TIR-urile au fost trase pe dreapta.

La fața locului au fost, de asemenea, mobilizate două ambulanțe. Autoritățile nu au stabilit încă din ce cauză se produc scurgerile de substanță periculoasă. Primele informații arată că mai multe butoaie s-au răsturnat, nu se știe în ce condiții, iar din unele dintre acestea se scurge nitrat.

Citeşte şi Explozie puternică într-un bloc din Brăila. Două persoane au fost rănite