Pericol de explozie pe şosea. O cisternă cu 30 de tone de motorină și benzină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un incendiu a avit, vineri dimineaţă, la o autocisternă care transporta carburant pe autostrada A1, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

07 mai 2021, 09:47
Pericol de explozie pe şosea. O cisternă cu 30 de tone de motorină și benzină a luat foc pe A1 București-Pitești

Pericol de explozie pe şosea. „Au intervenit pompierii cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi un echipaj CBRN. (…) Cisterna transporta 30 de tone de motorină şi benzină”, precizează ISU Argeş.

Pericol de explozie pe şosea. O cisternă cu 30 de tone de motorină și benzină a luat foc pe A1 București-Pitești

Incendiul a fost lichidat de pompieri, cauza fiind în curs de stabilire.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, autocisterna a rămas imobilizată din cauza unui incendiu izbucnit la o roată.

„Din cauza unei autocisterne rămase imobilizate pe suprafaţa de rulare (incendiu la o roată), pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 101 (Oarja, judeţul Argeş), circulaţia este restricţionată pe banda unu”, a informat Centrul Infotrafic.

De altfel, un alt incendiu de proporţii a izbucnit, joi după amiază, la fabrica de hârtie din Dej. La faţa locului au intervenit pompirii cu trei autopesciale de stingere. Din fericire, nu există persoane rănite.

Incendiu de proporţii la o fabrică din Cluj. Pompierii au intervenit de urgenţă, joi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la fabrica de hârtie din Dej.

„În cursul zilei de astăzi, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Le mulțumim echipajelor de pompieri care au fost prezente la fața locului și au reușit să stingă incendiul. Daunele sunt exclusiv de natură materială.

Investigăm în continuare pentru a afla ce a declanșat incendiul. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată”, au transmis reprezentanţii companiei.

Potrivit primelor informaţii, flăcările au cuprins sala în care se aflau mai mulți tamburi uscați de hârtie și o hotă montată în apropierea acestora. Focul a cuprins hota și întreg acoperișul halei, cu instalația electrică.

Din fericire, mașina care produce hârtia a fost ferită de flăcări.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unui supravieţuitor al incendiului din Colectiv. Silviu Ciocanelli: „Aș vrea un copil, dar cum îl voi putea mângâia cu mâinile astea?”