Pericol MAJOR de inundaţii. COD PORTOCALIU pe mai multe râuri din Dobrogea

Hidrologii au emis, luni, un COD PORTOCALIU de inundaţii pentru mai multe râuri din Dobrogea. Totodată, s-a emis o avertizare COD GALBEN pentru mai multe bazine hidrografice din Banat, Oltenia şi Muntenia. Avertizările sunt valabile până miercuri, la ora 10.00.

30 sept. 2013, 11:23
Pericol MAJOR de inundaţii. COD PORTOCALIU pe mai multe râuri din Dobrogea

INHGA a anunţat că se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 30.09.2013 ora 23:00 pe râurile din spaţiul hidrografic Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate. In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

De asemenea, se menţine COD GALBEN de inundaţii pe râurile Timiş superior şi pe afluenţii săi din bazinul superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş Severin), Jiu superior şi afluenţii săi (judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi).

Se instituie COD GALBEN începând cu data de 30.09.2013 ora 20:00 pe Desnăţui, pe afluenţii de stânga ai Jiului şi pe cursul mijlociu al Jiului (judeţele Gorj şi Dolj), pe afluenţii Oltului inferior (judeţele Vâlcea şi Olt), pe Vedea şi afluenţii săi (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe afluenţii Argeşului inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu), pe afluenţii Ialomiţei (judeţul Prahova) şi pe Călmăţui (judeţul Brăila).