Pericol pentru Volodimir Zelenski! Încă două state s-au aliat cu Rusia

Rusia nu acționează singură în Ucraina. Armata lui Vladimir Putin continuă ofensiva cu mercenari străini, la fel ca Volodimir Zelenski, dar și cu arme primite de la alte două forțe militare. 

15 sept. 2022, 18:55
Pericol pentru Volodimir Zelenski! Încă două state s-au aliat cu Rusia

Coreea de Nord și Iran se implică în războiul din Ucraina. Oficialii celor două state au declarat în repetate rânduri în acest an, mai direct sau mai voalat că-l susțin pe Vladimir Putin. Acum, reprezentanții Uniunii Europene au început să critice oficialii celor două state.

Josep Borrell, înalt reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, a lansat noi atacuri. Acesta a luat în vizor Coreea de Nord, Iran și China.

În opinia lui Borrell, Xi Jinping încă nu furnizează arme Rusiei.

„Nu există niciun flux de arme din China către Rusia, există însă din Coreea de Nord și, cel mai probabil, din Iran”, a declarat Borrell, pentru postul de radio „Onda Cero”.

Totuși diplomatul spaniol a criticat China pentru că susține Rusia în conflictul cu SUA, prin intermediul Ucrainei – stat proxy.

„Există un acord care stabilește o cooperare politică și o apropiere foarte serioasă între cele două țări care au un regim politic similar”, a mai transmis Borrell.

 

Începutul austerității pentru cetățenii europeni

 

UE nu va renunța la sancțiuni, deși cetățenii sunt disperați și amenință cu noi proteste masive.

„Acum este momentul să insistăm asupra sancțiunilor, să le păstrăm.

Desigur, avem o problemă, dar în acest moment depozitele de gaze sunt pline, pline ca niciodată, există măsuri de reducere a consumului”, a mai precizat diplomatul.

De la începutul conflictului din Ucraina, Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, și-a exprimat în repetate rânduri disponibilitatea, pentru a-l sprijini pe Vladimir Putin, cu arme, dar și cu soldați.