Pericolul din spatele webcam-urilor. Timp de 12 ore zilnic acest hacker îi urmărea pe toţi cei care făceau sex

Stefan Rigo, un tanar de 33 de ani, folosea un program de tip malware numit Blackshades prin intermediul căruia controla webcam-urile unor prieteni şi a altor persoane, salvând în special imagini în care cei spionaţi întreţineau relaţii sexuale.

10 oct. 2015, 10:11
Pericolul din spatele webcam-urilor. Timp de 12 ore zilnic acest hacker îi urmărea pe toţi cei care făceau sex

Autorităţile britanice au spus că acesta avea o anumita dependenţă pentru monitorizarea vieţii private a altora, iar pentru aceste activităţi el işi petrecea aproximativ 12 ore pe zi, scrie descoperă.ro.

Un purtător de cuvant al anchetatorilor a declarat ca Rigo a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, ca parte a unei operaţiuni internaţionale ce viza spionii cibernetici. El a mai declarat că inculpatul a folosit detalii bancare ale fostei sale prietene pentru a plăti programul cu care spiona, program ce oferă un control complet asupra calculatoarelor ţintă care putea fi situat oriunde în lume.

Pe langa imaginile cu continut sexual inculpatul a mai recunoscut că Blackshades i-a permis atât să controleze şi să monitorizeze webcam-uri cât şi să obţină parole sau diverse informaţii din e-mail-urile celor spionaţi.

Angela McKenna, un ofiţer superior care s-a ocupat de acest caz, a declarat: „Oamenii care folosesc instrumente malware ca Blackshades pot încălca grav viaţa privată a victimelor şi pot folosi computerele spionate pentru a facilita alte ilegalitati”.

Pentru a evita aceste atacuri, autorităţile britanice le-au cerut utilizatorilor de calculatoare să nu dea click pe link-uri necunoscute sau să deshidă fişiere trimise de surse neidentificate sau suspecte.