PERLE BACALAUREAT 2016: „Gheorghidiu era frustrat, nu se poate să iubeşti o târfă. Ce prost stă după fundul femeii”

PERLE BACALAUREAT 2016: După rezultatele dezastruoase ale elevilor de gimnaziu care au susţinut simularea Evaluării Naţionale, profesorii se aşteaptă la rezultate foarte slabe şi la simularea Bacalaureatului. Tezele elevilor de la proba de Limba Română, pe care au susţinut-o luni, sunt pline de greşeli şi exprimări ce pot concura cu succes la titlul de „perle”, scrie Adevarul.

09 mart. 2016, 10:29
PERLE BACALAUREAT 2016: „Gheorghidiu era frustrat, nu se poate să iubeşti o târfă. Ce prost stă după fundul femeii”

PERLE BACALAUREAT 2016: „E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume.” 

”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor.”

”Eu nu utilizez internetul pentru cărţi, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau cate un like din cand în când când vad câ cate un scriitor care postează ceva pe perete, dacă e smecher dau şi share.” 

”Cartea nu este promovată pe internet, aştia în fiecare an greşesc subiectele.”

”Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?”

”În opinia mea romanul ,,Moromeţii’’ are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela.” 

”Roamanul Ion cuprinde 6 părţi adica 6 carţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd.”

Pe lângă erorile gramaticale și de exprimare, elevii au tratat cu dezinteres vădit simularea probei de Limba și Literatura Română, nota nefiind trecută în catalog.

”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”, a încheiat un elev de clasa a XII-a lucrarea

 

La subiectul de dezvoltare, elevilor li s-a cerut să comenteze un roman psihologic, însă mulți au optat pentru ”Ion” – un roman obiectiv, scrie greatnews.ro.

Iată câteva dintre cele mai amuzante opinii ale liceenilor români:

„În romanul “Ion”, Rebreanu scrie o dramă psihologică tare de tot! Ion o iubeşte pe săraca Florica, dar se însoară cu bogata Ana. Florica îl iubeşte pe Ion, dar se însoară cu George. Toţi se iubesc între ei, dar invers.”

”Pe Florica o ardea în coceni iar pe Ana pe după sobă, bun băiat, destept, Ion se aseamană cu băieţii care stie ce vor de la o femeie, nu iubire.”

”Romanul Ion cuprinde 6 părţi adica 6 carţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorât cu o furcă care o ţinea tatăl Anei în grajd.”

”Rebreanu are surse gârlă de aceia a scris în 25 de ani, nu a ştiut ce să aleagă.”

Elevii au avut opinii amuzante și despre poezie, cât și despre politică.

”Tema este distractia poetului prin văzduh. Luna e întâlnită în toate poeziile care le-am citit.”

”Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente.”

”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul.”

”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor.”