PERLE de la BAC 2014, sesiune toamnă: "Poezia Moromeţii a apărut de două ori în viaţa poetului Preda"

Publicat: Marţi, 26 August 2014 12:54 // Actualizat: Marţi, 26 August 2014 12:58 // Sursa: romaniatv.net

PERLE BAC 2014, SESIUNE TOAMNĂ. Proba de limba şi literatura română a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat a pus, din nou, la încercare imaginaţia adolescenţilor.

Foto: evz.ro

Profesorii corectori care au intrat luni în centrele de evaluare au avut din nou parte de exprimări siropoase, potrivit adevarul.ro. Cei mai mulţi dintre elevi şi-au vărsat supărarea pe poezie, Bacovia şi Nichita Stănescu nefiind printre autorii preferaţi.

"Mă trezesc în fiecare zi şi mă rog să nu-mi pice iaraşi poezie şi chiar asta a picat, învăţ doar gen epic, puteţi să intelegeţi? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare. Ne vedeam cred că şi la anul, e greu subiectul. Îmi exprima admiraţia pentru profesori, dar rămâneţi acasă….nu aveţi ce corecta la mine", a scris unul dintre candidaţi.

Alţii au făcut confuzii majore între autori şi genurile literare:

"Poezia Moromeţii a aparut de două ori în viaţa poetului Preda. Are 17 personaje Moromeţii dar cel mai tare e nea ilie".

"Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul şi mircea cel batrân".

"Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb".

Şi cerinţele la textul lui Gib Mihăescu au dat naştere unor răspunsuri greşite, pe alocuri hazlii. În privinţa rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un răspuns personalizat: "Perfectul simplu îl foloseşte iubita mea care este olteancă, adică a făcut o acţiune de mult".

În cazul textului de tip argumentativ despre importanţa respectării regulilor într-un domeniu, un absolvent a fost cât se poate de tranşant: "Nu se merită să respecţi regulile într-un domeniu, şefii sunt bandiţi şi golani cu noi angajaţii.Lucrez de două luni de când nu am luat bacul şi îşi bate sefii joc de mine".

CITEŞTE ŞI: BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Subiectele şi baremele de corectare la LIMBA ROMÂNĂ

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 sep 18:20
...rel="nofollow" target="_blank">REZULTATE BAC 2014 Vrancea CITEŞTE ŞI: PERLE de la BAC 2014, sesiune toamnă: “Poezia Moromeţii a apărut de două ori în viaţa poetului Preda” În sesiunea din vară, 60,65% dintre absolvenţii...
26 aug 13:20
...de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat a pus, din nou, la încercare imaginaţia adolescenţilor. Citește mai …read more ...
1
EUR
4.7345
RON
18 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H