Examinări pentru PERMISE AUTO anulate după ce un hacker a intrat în baza de date. DIICOT a preluat ancheta

Sistemul electronic de evidenţă al Poliţiei Române a fost accesat în mod ilegal sâmbătă, 17 august, de persoane necunoscute. Situaţia a generat anularea tuturor examinărilor pentru permisul auto, categoria B, de sâmbătă, de la Timişoara.

19 aug. 2019, 09:35
Examinări pentru PERMISE AUTO anulate după ce un hacker a intrat în baza de date. DIICOT a preluat ancheta

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au confirmat, pentru STIRIPESURSE.RO, că sistemul a fost accesat ilegal şi că examinările de sâmbătă au fost anulate, un dosar penal ca urmare a acestei situaţii fiind înregistrat la DIICOT – Structura centrală. 

COD RUTIER 2019. S-a schimbat legea, amenzi mai mari pentru biciclişti. Sunt vizaţi şi cei care merg pe trotinete

Până la ora publicării acestui articol, reprezentanţii DIICOT nu au oferit informaţii despre dosarul penal. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, aproximativ 150 de persoane au fost afectate de anularea examinărilor de la Timişoara.

Potrivit art. 360 din Codul Penal, „(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Potriivt art. 362, „fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.


loading...