Permise false emise în Ucraina, şoferii le cumpărau din diferite pieţe din Suceava. Vezi cât plăteau pentru un permis

Situaţie alarmantă în Suceava. Oamenii legii au oprit în trafic zeci de şoferi cu permise de conducere false. Documentele sunt eliberate în Ucraina. Pentru a obţine un astfel de permis, şoferii plătesc până la 800 de euro.

23 nov. 2017, 09:23
Permise false emise în Ucraina, şoferii le cumpărau din diferite pieţe din Suceava. Vezi cât plăteau pentru un permis

În ultima perioadă, pe raza judeţului Suceava au fost prinşi în trafic mai mulţi şoferi care conduceau maşini în baza unor permise de conducere false, care păreau a fi eliberate de autorităţile ucrainene. În ultimele şase luni, poliţiştii suceveni s-au confruntat cu peste 20 de astfel de cazuri.

Mulţi dintre cei prinşi conducând cu permise ucrainene false nici măcar n-au avut vreodată paşaport, act necesar pentru a pătrunde pe teritoriul statului ucrainean în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Potrivit adevarul.ro, aceştia le-au declarat poliţiştilor că au achiziţionat permisele de conducere ucrainene false din diferite pieţe de pe raza judeţului Suceava, în schimbul unor sume cuprinse între 600 şi 800 de euro, susţinând că vânzătorul a fost de fiecare dată o persoană total necunoscută cumpărătorului.

„În toate cauzele au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, cât şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals, mai ales că în unele cazuri persoanele respective fie nu posedă paşaport, fie nu figurează în punctele vamale cu ieşiri în spaţiul ucrainean”, a declarat pur­tătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

Ultimul astfel de caz întâlnit de poliţiştii suceveni este al unui tânăr de 23 de ani, oprit în trafic pentru control de către agenţii rutieri pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus. Acesta le-a prezentat oamenilor legii un permis de conducere categoria B, eliberat de autorităţile ucrainene. Cum existau suspiciuni că permis de conducere ar fi fals, poliţiştii au făcut verificări în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care au descoperit că la data la care a obţinut permiul de conducere, respectiv 26 ianuarie 2016, tânărul nu avea paşaport valabil, document necesar în vederea trecerii frontierei în Ucraina pentru a-şi obţine permisul legal.


loading...