Persoana care a clătinat din temelii Guvernul Tudose, numit în Guvernul Orban

Schimbări la VÂRFUL MAI. Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit secretar de stat.

29 nov. 2019, 18:24

Schimbare la nivel înalt în MAI. Numărul doi din instituție va fi chestorul Bogdan Despescu, cel care a plecat din funcția de comandant al Poliției Române în plin scandal, în urmă cu doi ani, dat afară de Mihai Fifor, prim-ministru interimar. În 2018, refuzul demiterii lui Despescu a stat la baza căderii Guvernului Tudose, după o ceartă a premierului cu ministrul de Interne de Atunci, Carmen Dan.

Este a doua mișcare a ministrului Marcel Vela de a aduce la minister specialiști, după ce, în urmă cu cteva zile, Dan Antonescu, fost șef la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, a fost numit consilier al șefului Poliției Române.

În ianuarie 2018, Bogdan Despescu, a fost demis de premierul interimar Mihai Fifor. Anterior, ex-premierul Mihai Tudose a refuzat solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe Despescu, în contextul scandalului polițistului acuzat de pedofilie.

Chestorul Bogdan Despescu a ieșit nevinovat în cercetarea disciplinară dispusă de fostul ministru Carmen Dan. Despescu va fi noul secretar de stat pe probleme de ordine publică, funcție ocupată până acum de Dan Chirilă. Ministrul Marcel Vela a renunțat și la subsecretarul de stat pe ordine publică și la cel responsabil de relația cu Parlamentul – ofițeri numiți în funcție în timpul guvernului PSD.