Persoane arestate privind furtul a 718,9 Kg de aur de pe aeroportul internaţional Sao Paolo

Poliţia braziliană a anunţat luni că a arestat trei persoane suspectate că au fost implicate în furtul a 718,9 kg de aur din aeroportul internaţional din Sao Paulo, un jaf spectaculos care a şocat întreaga Brazilie, relatează AFP.

29 iul. 2019, 16:59
Persoane arestate privind furtul a 718,9 Kg de aur de pe aeroportul internaţional Sao Paolo

Doi indivizi au fost reţinuţi în timpul weekendului şi un al treilea în noaptea de duminică spre luni, „în posesia unei muniţii de un calibru cu utilizare restrânsă”, a precizat poliţia din Sao Paulo.

Potrivit presei locale, una dintre persoanele arestate este un angajat al aeroportului care spune că a acţionat sub presiune, pentru că familia sa a fost răpită, informează Agerpres.

Vineri, opt persoane puternic înarmate au intrat în zona de încărcare a mărfurilor de pe aeroport, la bordul a două false maşini de poliţie, respectiv două camionete modificate pentru a arăta ca autoturismele oamenilor legii.

Ei au reuşit să plece cu prada în mai puţin de trei minute, fără a trage niciun glonte, potrivit Agerpres.

Cu o valoare estimată de 110 de milioane de reali (circa 26 de milioane de euro), aurul, care fusese adus pe aeroport de compania de transport de fonduri Brink’s, nu a fost găsit încă.


loading...