Persoane suspectate de cămătărie, şantaj şi violare de domiciliu, reţinute în Capitală

Poliţiştii Capitalei au făcut percheziţii la domiciliile membrilor unui grup infracţional, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de cămătărie. Astfel, 12 persoane au fost reţinute pentru continuarea cercetărilor, informează, Poliţia Română.

20 nov. 2013, 16:25
Persoane suspectate de cămătărie, şantaj şi violare de domiciliu, reţinute în Capitală

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, au pus în executare, marţi, mai multe autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, la domiciliile membrilor unui grup infracţional, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de cămătărie.

La domiciliile suspecţilor au fost găsite mai multe obiecte contondente, bâte, cuţite, contracte de amanet, telefoane mobile, o agendă cu însemnări reprezentând evidenţa sumelor împrumutate, a dobânzilor percepute şi a termenelor scadente, precum şi un pistol cu proiectile de cauciuc deţinut ilegal.

„Totodată, 12 persoane au fost conduse la sediul Secţiei 7 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

În perioada septembrie – noiembrie, judiciariştii Secţiei 7 Poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, au documentat activitatea infracţională a membrilor grupului, stabilind în sarcina acestora săvârşirea mai multor infracţiuni.

„În fapt, cei în cauză ar fi dat bani cu dobândă mai multor persoane, fiind ajutaţi la strângerea şi recuperarea banilor împrumutaţi şi a dobânzilor aferente de mai mulţi cunoscuţi. Prejudiciul total este estimat la suma de aproximativ 610.000 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, extinzând cercetările, în sarcina unuia dintre membrii grupului s-a stabilit faptul că, în 3 noiembrie, ar fi luat cu forţa o minoră de 14 ani, pe care ar fi transportat-o cu un taxi într-o localitate din judeţul Ilfov, unde ar fi întreţinut, prin constrângere, raport sexual cu aceasta.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cămătărie, şantaj, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, complicitate la viol şi mărturie mincinoasă, cu 12 dintre membrii grupului în stare de reţinere”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Zeci de PERCHEZIŢII în ţară la contrabandişti de ţigări