Persoanele cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România. Debutul proiectului a avut loc la Cheile Grădiștei

În sezonul de iarnă 2022 – 2023, nu mai puțin de 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) s-au înscris în proiect și vor învăța să schieze și să se bucure din nou de magia sporturilor de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat.

18 ian. 2023, 10:37
Persoanele cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România. Debutul proiectului a avut loc la Cheile Grădiștei
Persoanele cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România. Debutul proiectului a avut loc la Cheile Grădiștei

Proiectul a debutat în weekend la Cheile Grădiștei, unde Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile și echipa sa, formată din monitori cu dizabilități, asistenți medicali și kinetoterapeuți, au făcut deja progrese impresionante în inițierea pe pârtie a persoanelor cu nevoi speciale. „Cea mai mare bucurie pe care am avut-o când am început tabăra a fost să-i văd pe monitorii noștri cu nevoi speciale cum îi învață pe cei în scaun rulant să folosească sitski-ul. Acesta este proiectul lor, nu al meu. Ei sunt cei care le transmit acestor oameni tot sprijinul de care au nevoie. Sunt extrem de mândru de ei”, a declarat Ionuț Stancovici. Asociația Caiac SMile, cu sprijinul Acqua Carpatica, a dat startul proiectului ”Tabere de schi adaptat”, o extensie a proiectului de anul trecut „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” , însă la o scară mult mai mare, scrie sportm.ro.

În sezonul de iarnă 2022 – 2023, nu mai puțin de 1.000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) s-au înscris în proiect și vor învăța să schieze și să se bucure din nou de magia sporturilor de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat. Proiectul a debutat în week-end la Cheile Grădiștei, unde Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile și echipa sa, formată din monitori cu dizabilități, asistenți medicali și kinetoterapeuți, au făcut deja progrese impresionante în inițierea pe pârtie a persoanelor cu nevoi speciale:

Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade în diverse locații pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației. În cadrul fiecărei tabere, 5 persoane cu dizabilități, și însoțitorii lor, vor învăța să schieze independent folosind monoschiul alături de echipa Caiac SMile.