Persoanele evacuate din case pentru neachitarea creditului ipotecar vor primi locuinţe cu chirie, cumpărate de Primărie

Persoanele sau familiile evacuate din locuințele proprii, ca efect al neachitării contractelor de credit ipotecar, și care nu își permit financiar să cumpere o altă casă vor avea posibilitatea să închirieze o "locuință de sprijin", dintr-un fond de astfel de locuințe care va fi constituit de primării prin achiziționarea de imobile de pe piață. Procedura a fost deja trimisă președintelui Iohannis spre promulgare, pentru a fi aplicată.

08 nov. 2016, 14:47
Persoanele evacuate din case pentru neachitarea creditului ipotecar vor primi locuinţe cu chirie, cumpărate de Primărie

Locuințele de sprijin vor avea o suprafață utilă de cel mult 100 metri pătrați și nu pot fi înstrăinate de autoritățile locale.

Aceste locuințe vor fi cumpărate prin licitație publică de către primării, pe baza unor criterii stabilite anual prin hotărâre a consiliului local.

De aceste locuințe vor beneficia persoanele și familiile care urmează a fi evacuate sau au fost evacuate prin proceduri de executare silită din locuințe, în urma neachitării obligațiilor derivate din contractele de credit ipotecar.

Contractul de închiriere va fi încheiat pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pe baza declarației de venituri și a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale.

Nivelul chiriei nu va depăși 10% din venitul net lunar, calculat pe ultimele 12 luni, al familiei.

Nu pot beneficia de locuințe de sprijin persoanele sau familiile care dețin în proprietate o altă locuință sau dețin, în calitate de chiriaș, o altă locuință din fondul locativ de stat. Detalii, pe profit.ro.