Persoanele evacuate dintr-un imobil din sectorul 3 al Capitalei vor primi 1.000 de lei lunar

Persoanele evacuate dintr-un imobil din sectorul 3 al Capitalei vor primi 1.000 de lei lunar, ca urmare a adoptării, vineri, a unui proiect de hotărâre în şedinţa Consiliului local.

31 oct. 2014, 15:03
Persoanele evacuate dintr-un imobil din sectorul 3 al Capitalei vor primi 1.000 de lei lunar

Se aprobă acordarea unor beneficii sociale constând în sume de bani pentru închirierea unor locuinţe în cuantum de 1.000 de lei/lună/persoană sau familie ca măsură de prevenire şi combatere a marginalizării sociale. (…) Beneficiază de acest ajutor persoanele/familiile evacuate din imobilul situat în str. Vulturi nr. 50 ca urmare a aplicării prevederilor legale cu privire la retrocedarea unor imobile aflate în proprietate privată„, prevede proiectul de hotărâre, informează Agerpres.

Ajutorul pentru plata chiriei se acordă pentru persoanele evacuate din acel imobil care au domiciliul sau reşedinţa în sectorul 3, prezintă contracte de închiriere înregistrate în evidenţele fiscale, nu au în proprietate imobile, realizează venituri legale şi în cazul cărora instanţa judecătorească a emis sentinţă de evacuare.

Ajutorul se acordă prin dispoziţia primarului sectorului 3, la propunerea motivată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

Ajutorul pentru plata chiriei încetează când familia nu mai stă în locuinţa închiriată.