Mihaela Stroe

Mihaela Stroe este de profesie psiho-sociolog. A absolvit Facultatea de Sociologie din Bucureşti, un Master în comunicare şi opinie publică la Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Scienze della communicazione din Trieste/ Italia şi doctoratul în domeniul psihologiei sociale (specializarea comunicare nonverbală).

A intrat în acest domeniu în anul 2003 când s-a înscris la doctorat pentru a urmat o specializare în comunicare nonverbală. Tot din anul 2003 a început să fie pregătită profesional de fostul agent FBI, Joe Navarro în detectarea minciunii şi înşelătoriei.

În ultimii 10 ani, a susţinut numeroase cursuri şi prezentări pentru promovarea conceptului de inteligenţă nonverbală atât pentru studenţi, cât şi pentru companii. În prezent s-a focusat pe predarea unui curs extrem de căutat- „Detectarea minciunii. Cum să aplici tehnicile nonverbale FBI în afaceri.

Psiho-sociologul promovează o metodă extrem de simplă pentru detectarea minciunii. Este modelul mentorului ei Joe Navarro, fost agent FBI în divizia de analiza comportamentală şi profesor la Academia FBI: 1. Confort/Disconfort; 2. Concordanta; 3. Accentuarea; 4.Managementul impresiei/perceptiei.

Acest model îl predă în cursurile ei.
Lucrează în acest moment la crearea unei tabere cu acest subiect. În plus, Mihaela Stroe a lansat de peste 3 ani portalul dedicat comunicării nonverbale www.nonverbal.ro şi de doi ani a creat revista online Nonverbal.ro