Personalul medical va fi plătit pentru vaccinare, anunță Vlad Voiculescu. Ce sumă va primi un medic pe oră

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru vaccinare privind plata personalului care vaccinează împotriva COVID-19. Documentatul a fost prezentat în ședința de miercuri.

09 ian. 2021, 00:02
Personalul medical va fi plătit pentru vaccinare, anunță Vlad Voiculescu. Ce sumă va primi un medic pe oră
Program de guvernare. Schimbările anunţate în Sănătate. Priorităţile lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a explicat care sunt cele mai mari probleme din momentul de față în ceea ce privește vaccinarea.

„O problemă este aceea a personalului vaccinator (…) Este una mai mare sau mai mică în funcţie de locurile din România, dar ce trebuie să ne asigurăm este că are cine face asta pentru întregul program (de vaccinare – n.red.). Gândiţi-vă că este este cea mai mare provocare a României. S-a semnalat din mai multe locuri din ţară că s-ar putea să fie greu să asiguri un orar atât de dens”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri seară, la Digi24.

Cu cât vor fi plătiți medicii și asistentele pentru vaccinare

Un medic ar putea primi 100 de lei pe oră, un asistent 50 de lei, iar un registrator 25 de lei, a mai spus ministrul.

Ordonanța de urgență a fost prezentată în ședința de guvern de astăzi și urmează să fie adoptată săptămâna viitoare.

„Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”, a precizat Vlad Voiculescu.

Voiculesu a spus că și medicii de familie vor primi o recompensă financiară pentru participare la campania de vaccinare. „Va exista o sumă pentru succes. Şi anume, succesul este în cazul nostru obiectivul – vaccinarea. Nu numai înscrierea, ci şi vaccinarea pacientului şi monitorizarea acestuia”.

Citiți și Bilanț vaccinare COVID 8 ianuarie. Numărul românilor vaccinaţi este în scădere!