Peru: Şeful Poliţiei, arestat după ce a fost prins cu 109 kilograme de cocaină

Şeful poliţiei din Nuevo Cimbote, cin regiunea peruană Ancash, din nordul ţării, a fost prins şi arestat când transporta peste 100 de kilograme de cocaină ce urma să ajungă într-o staţiune balneară şi de acolo, mai departe, pe mare, pentru a fi valorificată apoi în alte regiuni ale lumii.

16 mai 2016, 08:23
Peru: Şeful Poliţiei, arestat după ce a fost prins cu 109 kilograme de cocaină

Comandantul Freddy Tuesta a fost arestat sâmbătă seara de către poliţiştii specializaţi în lupta împotriva traficului de droguri, a informat postul de radio RPP.

Tuesta era însoţit de doi traficanţi de droguri şi se îndrepta către staţiunea balnearp Tortugas. Transportul de clorhidrat de cocaină era ambalat în năuă saci. Scopul traficanţilor în cazul acestui transport era să ducă drogul în staţiunea Tortugas şi apoi încărcătura să ajungă pe mare, pentru a fi distribuită în alte ţări, a mai explicat colonelul Miguel, şeful poliţiiei din Chimbote, citat de RPP.

Peru este cel de-al doile producător de cocaină din lume, după Columbia. Aproximativ 8,5 miliarde de dolari pe an provin din traficul cu stupefiante din această ţară.