Pesta porcină africană, confirmată în alte două ferme din Brăila. Două mii de porci vor fi eutanasiaţi

Publicat: Luni, 10 Decembrie 2018 09:37 // Actualizat: Luni, 10 Decembrie 2018 09:37 // Sursa: romaniatv.net

Pesta porcină africană a fost confirmată în alte două ferme din judeţul Brăila, aflate la circa patru kilometri de localitatea Ulmu. În prezent, autorităţile pregătesc acţiunea de eutanasiere a celor circa două mii de animale din ferme. De la confirmarea primului caz de pestă porcină africană în judeţ, s-au înregistrat 123 de focare, dintre care unsprezece în exploataţii comerciale.

Potrivit primarului comunei Ulmu, Marian Iconaru, pesta porcină africană a fost confirmată în două ferme aflate la circa patru kilometri de comună, ferme unde ar fi circa 2.000 de animale. După confirmarea virusului, se pregăteşte acţiunea de eutanasieere a porcilor din cele două ferme afectate.

"Fermele respective sunt pe raza comunei, dar în extravilanul comunei. S-au făcut analizele, s-a constatat că există pesta iar, azi (luni - n.r) se fac tranşee, gropi, au adus var, acum se formează echipa de la DSV pentru sacrificarea animalelor. E în funcţie şi de utilajele pe care le-au pus la dispoziţie pentru a face acele gropi", a declarat primarul comunei Ulmu, Marian Iconaru.

În afara focarelor apărute în cele două societăţi comerciale, în ultima vreme, virusul a mai fost confirmat şi în 12 gospodării ale populaţiei, situate în localităţile Cazasu, Silistraru, Şiliştea, Viziru, Şuţeşti, Scărlăteşti, Corbu Vechi, Albina şi Berleşti.

În total, din luna iulie când a fost confirmat primul caz de boală pe raza judeţului Brăila, s-au consemnat 123 de focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, 11 au afectat ferme specializate în creşterea porcilor, 110 au apărut în gospodăriile populaţiei, iar două pe fonduri de vânătoare.

În încercarea de a stopa răspândirea bolii, autorităţile brăilene au eutanasiat aproape 196.000 de porci, din efectivele celor 11 societăţi comerciale afectate, şi peste 32.000 de porci din gospodăriile populaţiei.

Cuantumul despăgubirilor acordate de stat până acum se ridică la peste 120 de milioane de lei către societăţi comerciale şi aproape 28 de milioane de lei către persoane fizice.

Citeşte şi România consemnează 1.131 de focare de pestă porcină africană. Peste 350.000 de porci au fost eliminaţi

 
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brăila pestă porcină africană porci
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 17:12
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
Nu vrea nimeni sa faca anchete la misto la ei in bucatarie si la locul de munca chiar daca s-au blocat procesele pentru ca sunt ilegale si false si nu i-am facut noi.Autoritatile pot face oricand rost de dovezi adevarate sa faca anchete oficiale la Politie si Tribunal.Daca nu, prin absurd,atunci sa renunte.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H