A treia zi de proteste la Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Salariaţii au blocat din nou DN 64 VIDEO

Peste 1.000 de salariaţi ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strâns, joi dimineaţă, într-un miting de amploare în curtea instituţiei, pentru a protesta faţă de restanţele salariale din luna decembrie şi lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea. Protestatarii s-au deplasat apoi pe drumul naţional 64 unde au blocat din nou circulaţia, informează România TV.

28 mart. 2013, 07:59
A treia zi de proteste la Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Salariaţii au blocat din nou DN 64 VIDEO

UPDATE: Protestatarii au blocat din nou, joi dimineaţa, drumul naţional 64 care leagă Râmnicu-Vâlcea de Horezu.

Peste 1.000 de salariaţi ai combinatului se adunaseră iniţial în curtea instituţiei pentru a protesta.

Ne-am adunat aici atât de la Vâlcea, cât şi de la Piteşti, şi cerem insistent prezenţa primului-ministru Victor Ponta la Vâlcea pentru a ne spune odată cum stau lucrurile la combinat. Sunt oameni aici care nu au din ce trăi de trei luni de zile, au rate la bănci, au restanţe la asociaţii, au copii de crescut, e o întreagă catastrofă socială. Nu mai merge cu rapoarte, cu analize, cu aşteptări, este obligatoriu şi li se spună ceva concret, fie plecăm acasă cu salarii compensatorii, ceea ce nu-şi doreşte absolut nimeni, fie măcar ştim viitorul nostru în această întreprindere”, a declarat pentru Agerpres liderul de sindicat Mihai Diculoiu.

Protestatarii au fost atât angajaţi ai combinatului de la Vâlcea, cât şi ai combinatului Petrochimie de la Piteşti.

Salariaţii au strigat lozinci antiguvernamentale, împotriva administratorilor judiciari ai combinatului şi au declarat că nu vor înceta protestele până nu vor primi răspunsuri certe sau până ce ministrul Ponta nu va veni la combinat.

Şi miercuri dimineaţă salariaţii de la Oltchim au blocat timp de două ore DN64 Râmnicu Vâlcea – Slatina.

Combinatul vâlcean Oltchim este cea mai mare unitate economică din judeţ având peste 3.000 de angajaţi. De nouă luni traversează cea mai gravă criză economică, a fost închis în vara anului 2012, a trecut printr-o tentativă de privatizare nereuşită, a fost repornit la 5% capacitate în octombrie, iar de la sfârşitul lunii ianuarie 2013 se află în procedură de insolvenţă.