Peste 1.000 de sindicalişti din Educaţie au pichetat Parlamentul

Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" au pichetat, luni, sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii şi deputaţii să aloce şase la sută din PIB pentru învăţământ.

03 nov. 2013, 11:11
Peste 1.000 de sindicalişti din Educaţie au pichetat Parlamentul

Acţiunea de protest, care a avut sloganul „Alocaţi şase la sută din PIB pentru educaţie! Dacă nu acum, atunci când?”, a începe la ora 11.00, la intrarea Izvor, potrivit Mediafax.

Pe lângă solicitarea de acordare a 6% din PIB, sindicaliştii cer modificarea Legii educaţiei naţionale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic), debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice.

„Pot să spun că actualul Guvern a avut cea mai lungă perioadă de pace socială. Am tot sperat că promisiunile făcute, înainte de alegeri, vor fi materializate. Nu pot să neg redeschiderea dialogului social şi rezolvarea unor probleme din sistemul educaţional. Totuşi, revendicările principale nu şi-au găsit încă soluţii. Ne dorim ca prin acest pichet să le arătăm politicienilor că, dacă pe ei nu îi interesează ce se întâmplă cu cei peste 3,5 milioane de elevi şi peste 350.000 de angajaţi din învăţământ, pe noi ne interesează”, a declarat liderul sindical Marius Nistor.

Federaţia sindicală informează că astfel de acţiuni vor continua şi vor putea culmina, dacă cererile lor nu vor fi rezolvate, cu blocarea anului şcolar.

Şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că peste 10.000 de dascăli vor ieşi în stradă, la 6 noiembrie, pentru un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş până în Piaţa Constituţiei.


loading...