Peste 1.000 de vasluieni au rămas fără medic de familie după ce a fost EVACUAT din cabinet

Toţi cei peste 1.000 de pacienţi ai unui medic de familie din oraşul vasluian Negreşti au rămas, din aprilie, fără servicii mediale, după ce medicul a fost evacuat din cabinetul în care acorda consultaţii din cauză că de patru ani nu a mai plătit Primăriei chiria, restanţele fiind de 20.000 de lei.

24 apr. 2013, 14:24
Peste 1.000 de vasluieni au rămas fără medic de familie după ce a fost EVACUAT din cabinet

Un medic de familie din oraşul Negreşti a fost evacuat din spaţiul în care îşi desfăşura activitatea de mai mulţi ani din cauza neplăţii chiriei către Primărie, motiv pentru care şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui i-a reziliat contractul de finanţare a serviciilor, informează Mediafax.

În consecinţă, toţi cei peste 1.000 de pacienţi au rămas fără medicul de familie şi, implicit, fără serviciile medicale de rigoare, respectiv consultaţii şi eliberarea de reţete sau adeverinţe medicale.

În ultimii patru ani, acest medic de familie nu a mai plătit niciun leu chirie, astfel încât restanţele către primărie au ajuns la 20.000 de lei. Dar poate că nu era asta o problemă, însă nu a răspuns la nicio somaţie din zecile pe care i le-a trimis în ultimul an. Mai mult decât atât, pacienţii aflaţi în liste s-au plâns că doamna doctor nu vine la program, iar atunci când vine îşi aduce şi câinele în cabinet”, a declarat primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

La rândul lor, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui i-au reziliat medicului de familie contractul de finanţare a serviciilor medicale pe motiv că nu are un spaţiu unde să-şi desfăşoare activitatea.

„Încă de acum două luni, de când am fost înştiinţaţi de Direcţia de Sănătate Publică, i-am dat termen să-şi rezolve problema spaţiului în care-şi desfăşoară activitatea. Acest lucru nu s-a întâmplat şi, conform legii, i-am reziliat contractul pe care-l avea încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate”, susţine directorul CJAS Vaslui, Simona Polak.

Cei 1.000 de pacienţi ai medicului de familie din Negreşti vor trebui să-şi caute alt medic în listele căruia să se înscrie dacă doresc să beneficieze pe viitor de servicii medicale primare.