Peste 1.300 de tone de material antiderapant s-au folosit într-o singură zi pe drumurile naţionale şi autostrăzi

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a folosit, vineri, 1.389 de tone de material antiderapant și 1.000 litri de clorură de calciu pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, unde au acționat 422 de autoutilaje de la ora 5:30 la 12:00, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

02 dec. 2016, 14:33
Peste 1.300 de tone de material antiderapant s-au folosit într-o singură zi pe drumurile naţionale şi autostrăzi

CNAIR și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) recomandă participanților la trafic reducerea vitezei, mărirea distanței de mers și folosirea corespunzătoare a luminilor până pe 3 decembrie, ora 2:00.

CNAIR face aceste recomandări având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare Cod Galben privind intensificări ale vântului în vest, sud și est și pe arii restrânse polei, precum și ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, nordul și centrul țării.

Citeşte şi Cum trebuie să conduceţi pe COD GALBEN de vreme rea. Recomandările Poliţiei şi ale Companiei de Drumuri

Conform comunicatului remis Agerpres, pe autostrăzi trebuie respectate și alte reguli specifice, precum interdicția de oprire pe benzile de circulație și pe cea de urgență.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de viscol şi ninsoare în mai multe judeţe UPDATE

Porniți luminile de avarie în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari. Menționăm că activitățile specifice de intervenție pe timpul iernii au început în toate zonele cu probleme și CNAIR acționează oriunde condițiile meteorologice impun intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant„, menționează compania.

În zona de munte și acolo unde stratul de zăpadă s-a așternut deja, CNAIR recomandă echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite.

Citeşte şi Oraşe acoperite de zăpadă. Imagini cu drumuri îngropate în nămeţi

VEZI şi Peste 75% din drumurile naţionale din România s-ar putea bloca dacă ar ninge abundent. HARTA de risc