Peste 100 de deţinuţi au mers să îi ajute pe sinistraţii din Galaţi

Sinistraţii din Galaţi sunt ajutaţi de deţinuţi. Peste 100 de persoane închise la penitenciare din Galaţi, Focşani şi Brăila au fost aduse să ajute oamenii şi să scoată mâlul din case, informează România TV.

16 sept. 2013, 06:26
Peste 100 de deţinuţi au mers să îi ajute pe sinistraţii din Galaţi

Ca o ironie a sorţii, prima locaţie pe care o vor curăţa deţinuţii este chiar sediul Poliţiei din comuna Slobozia Conachi, judeţul Galaţi. Sediul a fost grav afectat de inundaţii şi necesită reparaţii în interior.

Au fost formate mai multe echipe de deţinuţi, câteva dintre acestea fiind trimise şi în piaţa din localitate.

Deţinuţii care au mers să îi ajute pe sinistraţi sunt de la Penitenciarul Galaţi, dar şi de la penitenciarele din Focşani şi Brăila.

„În baza unei înţelegeri şi a unei hotărâri a Consiliului Prefectural luată sâmbătă, Penitenciarul Galaţi împreună cu Penitenciarul Brăila şi Penitenciarul Focşani vor participa la decolmatarea şi scoaterea tuturor mizeriilor aduse de ape în comuna Slobozia Conachi. Astăzi (luni n.r.) se va munci în intervalul 8.00 – 18.00, urmând ca în funcţie de modul în care se finalizează sau nu să continuăm mâine tot în această zonă, dacă nu în comuna Costache Negri. E un contract de voluntariat pentru 100 de deţinuţi. Penitenciarul Tichileşti şi-a manifestat disponibilitatea de a veni cu deţinuţi. Urmează ca în cursul zilei de astăzi (luni n.r.) în Consiliul Prefectural să vedem ce se va hotărî. Domniile lor vor să participe şi ei cu vreo 30 de deţinuţi”, a declarat, la România TV, Alexandru Cristian, directorul Penitenciarului Galaţi.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi.

Citeşte şi Becali, SCRISOARE pentru sinistraţi. Cum vrea latifundiarul din Pipera să ajungă VOLUNTAR la INUNDAŢII VIDEO