Peste 100 de persoane fără adăpost, cazate în centre sociale

Peste 100 de persoane fără adăpost au fost cazate la sfârşitul săptămânii în centre sociale din subordinea primăriilor de sector, potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de administraţiile locale.

27 ian. 2014, 15:00
Peste 100 de persoane fără adăpost, cazate în centre sociale

De vineri după-amiază până luni dimineaţă, Poliţia Locală Sector 1 şi Ambulanţa Bucureşti au strâns 38 de persoane fără adăpost de pe străzile din Sectorul 1, care au fost transportate în centrele sociale ale primăriei, adulţii – la Complexul de Servicii Sociale Odăi, iar copiii – la Centrul de Plasament „Pinocchio”, relevă un comunicat al primăriei locale.

În aceste centre persoanele găzduite beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. În plus, cei care nu realizează niciun venit şi au domiciliul în Sectorul 1 sunt luaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliaţi în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 beneficiază fără restricţii în toată perioada cu ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate.

Poliţiştii locali vor patrula în continuare pentru a-i identifica pe oamenii fără adăpost care pot fi afectaţi de temperaturile scăzute. În centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1 mai sunt disponibile pentru cazarea persoanelor fără adăpost aproximativ 60 de locuri.

Biroul de presă al Primăriei Sectorului 2 a informat Agerpres că de vineri până duminică au fost cazate în adăposturi patru femei.

În prezent, într-un adăpost cu o capacitate de 54 de locuri sunt cazaţi 38 de adulţi, iar în adăpostul pentru copii – 14 persoane.

Serviciul de Relaţii Mass Media al Primăriei Sectorului 3 a informat Agerpres că în weekend în adăposturile din sector au fost cazate 21 de persoane. În prezent, mai sunt şapte adulţi.

În Sectorul 4, au fost cazaţi în adăposturi 17 oameni – şase adulţi în Centrul „Sf. Andrei” şi 11 copii în Centrul „Robin Hood”, a precizat pentru Agerpres Biroul de Presă al primăriei locale.

Totodată, la sfârşitul săptămânii o echipă a DGASPC sector 4 a intervenit pentru depistarea oamenilor fără adăpost şi convingerea acestora de a merge în centre sociale.

În şase zone din sector se distribuie ceai şi supă caldă iar în caz de nevoie se acordă asistenţă medicală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, în urma intervenţiilor efectuate de vineri până luni echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au depistat 50 de persoane adulte aflate pe stradă în pericol de hipotermie. Dintre acestea 40 au fost găzduite în adăposturile de noapte din subordinea instituţiei, celelalte 10 fiind conduse la adăpostul de noapte administrat de Primăria Capitalei.

Citeşte şi Bucureştiul şi judeţul Ilfov, aproape IZOLATE. Drumarii lucrează în zadar VIDEO