Peste 100 români, blocaţi pe aeroportul din Roma. Infotrafic: trei curse aeriene anulate

Situaţie disperată la Roma. 130 de români au rămas blocaţi pe aeroport după ce o cursă Raynair a fost anulată. Oamenii sunt fără niciun ajutor de mai bine de mai multe ore. Potrivit Infotrafic, 3 curse aeriene sunt anulate marţi seara.

27 feb. 2018, 06:39
Peste 100 români, blocaţi pe aeroportul din Roma. Infotrafic: trei curse aeriene anulate

UPDATE: Infotrafic anunţă că mai sunt anulate trei curse:

Pe raza SRPT Craiova au fost anulate 2 curse aeriene.

Pe raza SRPT Braşov a fost anulată o cursă aeriană.

130 de români au rămas blocaţi pe aeroport după ce o cursă Raynair a fost anulată.

„Încă suntem in aeroport de ieri de la ora 3. Încercam să mergem sa ne cazăm, încercăm să ne întoarcem în Roma. Acum suntem în aeroport, asteptam sa primim bani de acasa. Ne intoarcem in Roma sa ne cazam si stam pana pe 2 cand ne-au dat o alternativa de bilet. Nu mi-au oferit niciun ajutor. Sunt persoane care au copii, am aici o familie in spate o familie cu 2 copii care dorm pe banchete. Am fost 130 de romani”, a declarat Cătălin Pleşa, călător. 

În cursul dimineţii de marţi, 12 curse aeriene au înregistrat întîrzieri de până la 40 de minute pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi/sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei. De asemenea, opt curse aeriene a fost anulată pe raza SRPT Bucureşti din cauza condiţiilor meteo.

Potrivit Infotrafis, pe raza SRPT Craiova au fost anulate 2 curse aeriene, în timp ce pe raza SRPT Braşov a fost anulată o cursă aeriană.

Oficialii CNAB spun că pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de internet a companiei, www.bucharestairports.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a informat luni cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italia că Serviciul de Protecție Civilă local a emis un cod galben cu precipitații abundente în regiunile Emilia Romagna, Abruzzo, Molise și Veneto. Condiții meteorologice severe, cu intensificări frecvente ale vântului, temperaturi scăzute și precipitații abundente, inclusiv sub formă de ninsoare, sunt prezente pe întreg teritoriul italian, chiar și în zonele mai joase de relief din regiunile Abruzzo, Molise, Lazio, Campania, Puglia, Basilicata și Calabria.

Se pot obține informații actualizate cu privire la starea vremii și la condițiile de circulație accesând site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, al Serviciului Național de Prognoză a Ninsorilor și a Avalanșelor: http://www.meteomont.gov.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Italiană: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii și sfaturi de călătorie.