Schitul Românesc Prodromu infirmă existenţa unui focar de Covid în Muntele Athos

Peste 1000 de călugări din mănăstirile de pe Sfântul Munte Athos s-ar fi infectat cu coronavirus, iar opt dintre ei au decedat, informează greekcitytimes.com. Atanasie Prodromitul a infirmat acest aspect, întrucât numărul de 1.000 de persoane este foarte mare şi reprezintă aproximativ jumătate din numărul total al călugărilor de pe Muntele Athos

15 sept. 2021, 08:44
Schitul Românesc Prodromu infirmă existenţa unui focar de Covid în Muntele Athos

Schitul Românesc Prodromu infirmă existenţa unui focar de Covid în Muntele Athos.  „Toţi monahii români cu care ne-am consultat, dar şi cei de alte naţionalităţi, au afirmat că nimeni nu este bolnav de Covid-19”, a transmis Arhim. Atanasie Prodromitul, stareţul aşezământului monahal, într-un document oficial, potrivit căruia unii pelerini şi-au anulat vizitele.

Coform documentului citat, surse informaţiei este ”un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul, de limbă engleză”.

Călugări de la Muntele Athos, infectaţi cu coronavirus. Statisticile din peninsulă sunt sumbre. În prezent, 50% din populaţia aflată în această regiune este infectată.

În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate, iar 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea Meteora.

Călugări de la Muntele Athos infectaţi cu coronavirus. Explozie a numărului de cazuri în mănăstirile din întreaga Grecia

Potrivit unui raport, în mânăstirile de pe tot teritoriul Greciei s-a înregistrat o explozie a numărului de infecţii, cu mii de cazuri între călugări, mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă.

Citeste si Vladimir Putin, în autoizolare. Mai multe persoane din anturajul său, diagnosticate cu Covid

La Mănăstirea Sfântului Nectarie din insula Egina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, printre mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, în aceste două lăcaşuri de cult toţi călugării fiind vaccinaţi.

Citeste si Olanda anunţă că a pus capăt distanţării sociale. Guvernul implementează în schimb „permisul Covid”, pentru baruri, restaurante şi festivaluri