Peste 1000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi intervin în localităţile afectate de inundaţii

În judeţele afectate de inundaţii intervin aproape 1.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi cu peste 340 de mijloace tehnice.

10 dec. 2014, 18:07
Peste 1000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi intervin în localităţile afectate de inundaţii

Intervenţiile angajaţilor MAI vizează evacuarea apei din gospodării şi deblocarea unor albii de râu sau a căilor de acces către diferite comunităţi.

„Pentru evitarea unor situaţii deosebite, în cursul nopţii trecute şi în această dimineaţă, au fost evacuate preventiv 44 de persoane din care 38 sunt din Teleorman (localităţile Tătăreştii de Sus şi Plosca), patru din judeţul Dolj (localitatea Sopot) şi două din judeţul Giurgiu (comuna Vânătorii Mici). Aceste persoane au fost cazate temporar în spaţii amenajate în incinta primăriilor sau a grădiniţelor, unde le sunt asigurate condiţiile necesare, inclusiv hrana caldă”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

VEZI ŞI INUNDAŢII DEVASTATOARE în ţară: Zeci de oameni EVACUAŢI, mai multe gospodării AFECTATE, drumurile BLOCATE

Oficialul MAI a precizat că circulaţia pe drumurile publice din judeţele afectate de inundaţii a fost închisă pe DN 10, la km 81, începând cu ora 15,00, în zona localităţii Siriu, din cauza stâncilor care cad de pe versanţi.

De asemenea, au fost închise preventiv trei porţiuni de drumuri judeţene – DJ 504 între Alexandria şi Lăceni, DJ 506 – zona Scurtu Mare şi DJ 703 – zona Călineşti.

Pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, s-a acumulat apă pe suprafaţa carosabilă, în ambele sensuri, existând risc de acvaplanare, arată MAI.

Totodată, Canalul Sulina rămâne închis, deşi porturile maritime şi fluviale au fost deschise circulaţiei navale în această dimineaţă.

Potrivit reprezentantului MAI, miercuri dimineaţa s-a reluat traficul feroviar între Roşiorii de Vede şi Alexandria, oprit marţi seară pentru refacerea terasamentului.

MAI anunţă că are constituită o rezervă de peste 20.000 de pompieri, poliţişti, jandarmi, care să intervină în sprijinul populaţiei, dacă condiţiile o impun, în următoarele ore.

„Situaţiile înregistrate în localitatea Ungheni din judeţul Argeş şi localitatea Veţel din judeţul Hunedoara – unde o persoană a fost găsită decedată, iar o alta este căutată de către autorităţi – nu au legătură cu inundaţiile”, a mai precizat Monica Dajbog.

 MAI va intensifica acţiunile pentru sprijinirea populaţiei şi limitarea efectelor inundaţiilor în condiţiile prelungirii avertizării cod roşu de inundaţii până la ora 24 pe râul Jiu, sector Răcari-amonte Podari, judeţul Dolj şi până la ora 18,00 pe râul Teleorman, sectorul Tătărăştii de Sus, judeţul Teleorman, a anunţat miercuri Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al ministerului. 

Dajbog a spus că deja au fost trimişi pompieri din Bucureşti cu motopompe şi mijloace tehnice specifice situaţiilor de urgenţă în zonele afectate. 

Potrivit oficialului MAI, în judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii 13 localităţi, fiind inundate 290 anexe gospodăreşti şi cinci beciuri. 

„Viitura a afectat 54 de poduri şi podeţe. În urma viiturilor în judeţul Teleorman au fost afectate 591 de fântâni”, a declarat Dajbog, precizând că în sprijinul populaţiei intervin local 425 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, cu peste 150 de motopompe şi autospeciale. 

La nivelul ţării, inundaţiile au afectat 139 de localităţi din 15 judeţe, a mai spus Monica Dajbog.