Peste 120 de percheziţii pentru destructurarea unor reţele de criminalitate organizată

Publicat: Duminică, 01 Octombrie 2017 11:42 // Actualizat: Duminică, 01 Octombrie 2017 11:42 // Sursa: romaniatv.net

Poliţia Română a făcut, în ultimele două săptămâni, 126 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, fiind ridicate şi indisponibilizate droguri, bani proveniţi din activitatea infracţională, echipamente IT şi alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracţională.

În perioada 15 – 29 septembrie, 359 de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Astfel, poliţiştii au organizat 45 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 126 de percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 191 de persoane, dintre care 63 au fost reţinute sau arestate, iar şase au fost plasate sub control judiciar.

Au fost ridicate peste un kilogram de heroină, 190 de comprimate de ecstasy, dar şi haşiş, amfetamină, cocaină, metadonă şi substanţe cu efect psihoactiv.

De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate nouă autoturisme, laptopuri, 49 de telefoane, 15 cartele SIM, 2.062 de medii de stocare, 4 arme, bijuterii şi alte bunuri în valoare de 121.640 de lei, precum şi 102.520 de lei şi 12.350 de euro.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat şi se implementează un TASK FORCE, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontraliere cu autori sau victime cetăţeni români.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H