Peste 1400 de arestări la Moscova în timpul unui protest

Publicat: Duminică, 04 August 2019 12:09 // Actualizat: Duminică, 04 August 2019 12:09 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în urmărirea arestărilor, şi a Poliţiei, 828 de persoane au fost arestate în timpul acestei manifestări neautorizate, prin care protestatarii cer alegeri locale libere pe 8 septembrie, la Moscova, pentru candidaţii opoziţiei.

Aceste arestări au fost făcute ca urmare a unei acţiuni de protest reprimată în weekend-ul trecut, care s-a încheiat cu aproape 1.400 de arestări, o premieră de la întoarcerea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012. 

Autorităţile par determinate să suprime mişcarea de contestare. 

Potrivit Poliţiei, 1.500 de persoane au participat la adunare. Conform jurnaliştilor de la AFP, care au asistat la zeci de arestări, numărul manifestanţilor ar trebui să fie de ordinul miilor, deşi o estimare precisă ar fi dificil de realizat din cauza împrăştierii în mai multe cartiere. 

Manifestarea s-a desfăşurat fără lider pentru că aproape toţi au fost închişi încă de weekend-ul trecut. 

Ultimul opozant de anvergură încă în libertate, Liubov Sobol, o avocată în vârstă de 31 de ani, a fost arestată cu câteva minute înainte de manifestaţie. Ea a fost sancţionată cu amendă de 300.000 de ruble (4.130 de euro) pentru participarea la adunarea din 15 iulie şi a fost supusă unui interogatoriu seara, potrivit unor apropiaţi. 

Citeşte şi Moscova, înfuriată pe Franţa din cauza arestărilor în masă în timpul unor proteste

"Autorităţile fac tot ce pot pentru a încerca să intimideze opoziţia, pentru a se asigura că oamenii nu mai ies pe străzi ca să protesteze paşnic", a declarat ea înainte de arestare. Aflată în greva foamei de trei săptămâni, ea a reuşit să scape de închisoare pentru că are un copil de vârstă mică. 

Amnesty International a condamnat "folosirea în exces a forţei", precum şi tentativele "nefondate" de a prezenta manifestaţiile paşnice drept o insurecţie. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H