Peste 150 de învăţători din 20 de şcoli din Vaslui au dat în judecată unităţile de învăţământ

Peste 150 de învăţători din 20 de şcoli din zona de sud a judeţului Vaslui au dat în judecată, miercuri, primăriile şi unităţile de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea, solicitând în instanţă plata orelor de sport efectuate în cursul anului şcolar trecut.

03 apr. 2013, 16:25
Peste 150 de învăţători din 20 de şcoli din Vaslui au dat în judecată unităţile de învăţământ

Un număr de 20 de primării şi unităţi de învăţământ vasluiene din zona de sud a judeţului au fost chemate în instanţă, la Tribunalul Vaslui, de peste 150 de învăţători care îşi desfăşoară activitatea în şcolile respective, scrie Mediafax.

În cererile de chemare în judecată formulate de Uniunea Sindicală „Didactica” Vaslui, învăţătorii solicită plata celor aproximativ 70 de ore de educaţie fizică efectuate în cursul anului şcolar 2011-2012 şi care nu au fost plătite de către unităţile de învăţământ.

„Această acţiune în instanţă vine după ce la începutul acestui an alţi peste 200 de învăţători din zona municipiului Vaslui, aflaţi într-o situaţie similară, au câştigat procesele intentate şcolilor unde îşi desfăşoară activitatea. Cu excepţia a două unităţi de învăţământ, celelalte 30 de şcoli care au pierdut procesele au pus deja în aplicare hotărârile judecătoreşti, achitând drepturile băneşti pentru orele de sport efectuate şi neremunerate”, a declarat, miercuri, preşedintele Uniunii Sindicale „Didactica” Vaslui, Sorin Ţiplea.

În cazul în care vor câştiga, cei peste 150 de învăţători vor avea de primit retroactiv echivalentul unui salariu, respectiv 700 de lei.