Peste 154.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 de la începutul campaniei de vaccinare

Aproape 14.000 de români au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 într-un comunicat de presă.

13 ian. 2021, 18:13
Peste 154.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 de la începutul campaniei de vaccinare
Peste 154.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 de la începutul campaniei de vaccinare

13.821 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, din 27 decembrie 2020 până în prezent, a ajuns la 154.268.

De asemenea, autorităţile au anunţat că număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore este de 60, dintre care 21 au fost reacții de tip local şi 39 reacții generale.

 

Peste 500 de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare de la debutul vaccinării

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) este de
544 comune și minore, dintre care: 214 reacții locale cu durere la locul injectării şi 330 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 menţionează în comunicat că o reacție este în curs de investigare.

Citeşte şi: Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat

 

Primele doze de vaccin de la Moderna au ajuns la Institutul Cantacuzino. Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID

Prima tranșă de 14.000 de doze de vaccin de la Moderna a intrat marţi seara în România prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2. Miercuri dimineaţă, cele 14.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul de la Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vărsta de peste 18 ani.

În prezent, în Uniunea Europeană sunt disponibile două variante de vaccinuri anti-covid-19: vaccin de la BioNTech – Pfizer şi vaccin de la Moderna. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech – Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul de la Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul Sars-Cov2.

Citeşte şi: Cine decide dacă vom fi vaccinați anti-Covid cu Pfizer BioNTech sau Moderna


loading...