Peste 170.000 de carduri s-au întors la CASMB

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, Gheorghe Iana, a declarat vineri pentru AGERPRES că 176.000 de carduri nu au fost distribuite prin serviciile poștale și s-au întors la casa de asigurări, care a finalizat procesul de identificare a cardurilor returnate.

06 feb. 2015, 13:23
Peste 170.000 de carduri s-au întors la CASMB

Gheorghe Iana a precizat că CASMB a deschis o platformă informatică prin intermediul căreia fiecare asigurat poate să verifice dacă are tipărit cardul de sănătate și dacă acesta se află la CASMB.

Citeşte şi CARDUL de SĂNĂTATE poate fi folosit de români. Câţi asiguraţi şi-au activat cardurile

La nivelul Municipiului București s-au returnat 176.000 de carduri la Casă. Noi am finalizat procesul de identificare a cardurilor returnate, am deschis o platformă online prin care orice asigurat poate să verifice dacă are cardul tipărit și dacă cardul se află la CASMB. De asemenea, tot pe site-ul CASMB sunt publicate două tipuri de solicitări: una pentru cei care doresc să ridice cardul de la casă și alta pentru cei care doresc să primească cardul prin poștă. Am făcut toate demersurile legale și pentru cei care deja ne-au scris că vor să le ridice de la casă am sortat cardurile. Primele 200-300 deja le-am și distribuit„, a spus medicul Iana.

El a precizat că pentru a nu se forma cozi la CASMB cel mai bine ar fi ca asigurații să se prezinte la casă pentru a-și ridica cardul de sănătate atunci când sunt apelați telefonic.

Citeşte şi HAOS în sistemul sanitar: Sunt CARDURI de SĂNĂTATE, dar medicii nu au CITITOARE sau INSTRUCŢIUNI pentru ele