Peste 19.000 de elevi şi preşcolari şi aproape 5.000 de angajaţi din Educaţie, depistaţi cu COVID-19. Ce şcoli sunt închise şi unde se fac cursuri online

14 02. 2022, 12:18

La finalul săptămânii trecute 54 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online, conform unui raport dat publicităţii de Ministerul Educaţiei.

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:
19.064 de elevi/preșcolari – pozitivi Covid-19
 4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19.

Citeşte şi: Şcoli închise de luni. Cine anulează examenele naţionale şi ce se întâmplă marţi în TOATE şcolile din România

În săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

În Bucureşti, sunt 5907 de elevi/preșcolari infectați Covid-19 la momentul raportării. De asemenea, 841 de angajaţi sunt infectaţi cu virusul SARS-COV 2.

În Capitală sunt cinci unităţi au activitatea suspendată din cauza COVID-19 şi elevii fac cursuri în online. De asemenea, 583 de clase au activitatea suspendată la momentul raportării, conform Ministerului Educaţiei.

14.02.2022_Comunicat_presa_situatie_epidemiologica_scoli

Structura anului şcolar 2022-2023. S-ar putea reveni la împărţirea pe trimestre. Anunţul ministrului Educaţiei: „Împărţirea pe trimestre permite o mai bună organizare a materiei”

Ministrul Educaţiei a anunţat că ia în calcul modificarea structurii anului şcolar, în contextul în care semestrele ar putea fi înlocuite de trimestre. În aceste condiţii, elevii ar avea cinci vacanţe.

„Este vorba de o posibilă propunere pe care Ministerul Educaţiei o susţine. O structură de an şcolar va putea veni doar după consultarea cu cei interesaţi – în primul rînd elevi, profesori şi părinţi„, a declarat ministrul.

Stuctura anului şcolar 2022-2023

Ministrul Educaţiei a anunţat că nu este exclus să se revină la trimestre în noul an şcolar 2022-2023, iar elevii s-ar putea bucura de o vacanţă de 17 zile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. În ce unităţi se fac cursuri online

„Împărţirea pe trimestre este o poziţionare naturală inclusiv din perspectiva vacanţelor intertrimestriale. Am putea avea o vacanţă de 17 zile în perioada sărbătorilor de iarnă, care separă primul trimestru de cel de-al doilea şi o altă vacanţă de 12 zile, în perioada sărbătorilor Pascale, care să cuprindă care să cuprindă şi sărbătorile ortodoxe şi pe cele catolice.

Împărţirea pe trimestre permite o mai bună organizare a materiei, dar şi o evaluare formativă şi sumativă mai coerentă. Este important să însoţim această schimbare de formă (de structură de an şcolar) de schimbări de conţinut din perspectiva evaluărilor.

În al treilea rând, cele trei trimeste sunt împărţite de fapt în unităţi de învăţare, de 6-7-8 săptămâni în care putem intercala vacanţe. De exemplu, în luna octombrie se poate intercala la final o vacanţă de o săptămână pentru toţi elevii, nu numai pentru cei din învăţământul primar, ci şi gimnazial şi liceal. De asemenea, luăm în considerare şi o vacanţă de o săptămână în luna februarie.”, a explicat ministrul Educaţiei la Antena 3.