Peste 2.000 de copii din Ucraina au fost înscrişi ca audienţi în şcolile şi grădiniţele din România

Un număr de 2.008 elevi şi preşcolari refugiaţi din Ucraina au depus cereri de înscriere ca audienţi în şcolile şi grădiniţele din România, peste 1.700 dintre aceştia fiind deja repartizaţi, a anunţat Ministerul Educaţiei.

25 apr. 2022, 13:40
Peste 2.000 de copii din Ucraina au fost înscrişi ca audienţi în şcolile şi grădiniţele din România

Potrivit ministerului, dintre cei 2.008 de copii din Ucraina care au depus cerere, 667 sunt preşcolari şi 1.341 elevi. Până joi, 1.746 dintre ei au fost deja repartizaţi/înscrişi – 620 de preşcolari şi 1.126 de elevi.

De la declanşarea războiului, și până vineri la ora 24.00, au intrat în România 773.355 cetăţeni ucraineni, cifrele fiind raportate vineri de Ministerul de Interne.

Voluntarii care se ocupă de refugiații din Ucraina le-au pregătit o mică surpriză în noaptea de Înviere și i-au așteptat cu ouă roșii.

Refugiaţii din Ucraina, primiţi în România de Paşti cu ouă înroşite

Zeci de refugiați continuă să vină din Ucraina și să tranziteze România cu diferite mijloace de transport.  Acest  lucru s-a întâmplat inclusiv în noaptea de Înviere, iar voluntarii din Gara CFR Cluj-Napoca le-au oferit ouă roșii cu ocazia sărbătorilor pascale.

Conform asociației „O masă caldă”,  aproximativ 200 de refugiați s-au aflat azi noapte în trenurile care au ajuns sau au trecut prin Cluj-Napoca.

„În trenurile de noapte, când voi veți fi la Înviere, vor fi în jur de 200 de refugiați în tranzit prin gara CFR din Cluj-Napoca. Voluntarii O masă caldă au pregătit ieri 50 de oua roșii pentru cei care coboară din trenuri, însă, cred ca ar fi un gest frumos să le punem în pachetele cu hrană rece și câte un ou roșu din cele pe care o să le lăsați voi, la Centrul de Tranzit, în drum spre slujbă”, a transmis un reprezentant al asociației.

Citeşte şi: Ministrul Turismului din Bulgaria, sătul de refugiaţi din Ucraina: „După trei luni de omenie, aceşti oameni trebuie să muncească, să plătească chirie, ca toţi ceilalţi”