Peste 200 de oameni au protestat ȋmpotriva Alinei Gorghiu ȋn faţa sediului PNL

Sediul PNL de la Arcul de Triumf a fost luat azi cu asalt de peste 200 de protestatari, care și-au manifestat nemulțumirea față de ipocrizia manifestată de co-președinta PNL în legătură cu dosarele din ultima perioadă.

27 mart. 2015, 17:08

Potrivit celor prezenți la miting, acțiunea a avut ca scop sancționarea implicării Alinei Gorghiu ȋn cazul Electrica și asocierea cu Gheorghe Ștefan Pinalty și „băieții deștepți din energie”. Protestatarii au afișat inclusiv pancarte pe care scria: „Alina Gorghiu – Elena Udrea a PNL”. Protestul vine în contextul în care zilele trecute au apărut în spațiul public informații privind implicarea Alinei Gorghiu, ȋn calitate de avocat, ȋntr-o relație contractuală cu Electrica.

Deși co-președinta PNL neagă implicarea, datele prezentate de DNA o contrazic. Potrivit procurorilor DNA „ȋn data de 27.11.2007, între CET, reprezentată de Cristea Dumitru și SC Electrica SA, reprezentată de Stan Corneliu – director general, s-a încheiat tranzacția înregistrată sub nr. 9900/ 16155/ 27.11.2007. În dosarul comercial nr. 33145/3/2007 al Tribunalului București în care s-a încheiat tranzacția, Electrica fiind reprezentată de SCA Gorghiu&Pop și Asociații. (…) Atât încheierea tranzacției cât și a contractului de asistență juridică încheiat în acest scop reprezintă acte de încălcare directă a dispozițiilor legale în materie și de nesocotire majoră a atribuțiilor de serviciu a directorului general al CET, Cristea Dumitru, cu consecința prejudicierii patrimoniului instituției”.