Peste 200 de români, blocaţi în Fâşia Gaza, aşteaptă să fie salvaţi în plin bombardament

Peste 200 de români sunt blocaţi în Fâşia Gaza pe fondul conflictului din regiune. Cetăţenii români aşteaptă să fie salvaţi, iar în acest sens, Ministerul român de Externe a format o celulă de criză pentru evacuarea acestora în caz de nevoie.

11 iul. 2014, 06:27
Peste 200 de români, blocaţi în Fâşia Gaza, aşteaptă să fie salvaţi în plin bombardament

În plus, ministerul a deschis o linie telefonică de urgenţă în sprijinul familiilor din România care pot suna să afle situaţia. În acest timp, bombardamentele dintre Israel şi teritoriile palestiniene continuă. Şase palestinieni au murit azi-dimineaţă, în două raiduri diferite.

De partea cealaltă, potrivit armatei israeliene, 184 de rachete au fost lansate ieri din Fâşia Gaza, dintre care 44 au fost interceptate de dispozitivul antirachetă. De la începutul ofensivei israeliene, peste 95 de persoane au fost omorâte în Fâşia Gaza.

Tirurile de rachetă dinspre enclava palestiniană nu au încetat însă. Pe de altă parte,o rachetă lansată din sudul Libanului a lovit azi-dimineaţă nordul Israelului, fără a face victime. Artileria israeliană a replicat lansând obuze spre sudul Libanului.