Peste 230 de câini fără stăpân din Târgu Mureş au fost adoptaţi în Germania

Viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Claudiu Maior, a anunțat, joi, că în baza unui parteneriat semnat cu o serie de asociații de protecția animalelor din străinătate, 238 de câini fără stăpân din adăpostul municipiului au fost adoptați în Germania și alți 102 câini au fost adoptați în țară.

28 ian. 2016, 20:03
Peste 230 de câini fără stăpân din Târgu Mureş au fost adoptaţi în Germania

„Primăria Târgu Mureș continuă protocolul încheiat în anul 2010 cu mai multe asociații pentru protecția animalelor din Germania. În anul 2015, Compartimentul de gestionare câini fără stăpân și ecarisaj, din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș, a capturat 497 de câini din diferite zone ale orașului. Din adăpostul municipiului Târgu Mureș, s-au dat spre adopție în țară, 102 câini, în Germania au fost adoptați 238 de câini și au fost revendicați 4 câini. În cursul acestei săptămâni, alți 33 de câini fără stăpân aflați în adăpostul municipalității au fost exportați în Germania. Cei mai mulți au fost deja adoptați și vor ajunge la noii stăpâni în cel mult o săptămână”, a arătat Claudiu Maior, într-un comunicat de presă.

Potrivit viceprimarului, la adăpostul de pe strada Prutului mai se află 133 de câini, care beneficiază de îngrijire, tratament și hrană, toate asigurate de municipalitate și că soluția găsită de municipalitate a făcut ca Târgu Mureș să devină un model pentru toată țara.

„Am rezolvat problema câinilor vagabonzi, într-un mod corect față de locuitori, dar și față de animale (…) În luna ianuarie, echipele de ecarisaj au adunat 40 de câini, din care cei mai mulți sunt aduși din afara orașului. Problema cea mai mare o reprezintă cei care locuiesc în împrejurimi, transportă câinii cu mașinile și îi aruncă la întâmplare prin cartierele din oraș. De aceea fac un apel la toți locuitorii, cei care văd astfel de persoane să sune imediat la 112, apel gratuit și să ceară un ofițer al Poliției Locale. Sau dacă există posibilitatea, să fotografieze mașinile care transportă câini la noi în oraș, pentru a-i putea identifica mai ușor pe cei care nu țin seama de reguli”, a mai arătat Claudiu Maior.

Viceprimarul a precizat că anul trecut Poliția Locală a aplicat patru amenzi și a însoțit echipele Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân și Ecarisaj care au ridicat 189 de maidanezi. Amenzile pentru cei care părăsesc animalele în oraș sunt cuprinse între 100 și 500 de lei.

Citeşte şi Aplicaţiile care te apără de câini! Nu ai nevoie decât de telefon ca să nu fii muşcat