Peste 230 de permise de conducere, reţinute într-o singură zi

Poliţiştii rutieri au reţinut 237 de permise de conducere şi au retras 99 de certificate de înmatriculare în cadrul unei acţiuni pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, informează un comunicat de presă al IGPR.

26 aug. 2014, 14:16
Peste 230 de permise de conducere, reţinute într-o singură zi

Peste 50 de infracţiuni au fost constatate şi peste 3.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti într-o singură zi.

Poliţia Română a desfăşurat luni o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării de participanţii la trafic a regulilor rutiere instituite în aceste zone.

Peste 1.000 de poliţişti de la rutieră şi de la transporturi, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. În timpul activităţilor desfăşurate, au fost constatate 51 de infracţiuni, dintre care 46 la regimul circulaţiei şi 5 prevăzute de alte acte normative şi au fost aplicate 3.509 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 485 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au reţinut 237 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 53 pentru nerespectarea normelor legale prevăzute pentru trecerea la nivel cu calea ferată şi 53 pentru depăşiri efectuate pe treceri la nivel cu calea ferată sau la mai puţin de 50 de m de acestea.

Citeşte şi Peste 1.100 de infracţiuni constatate de poliţişti în minivacanţa de Sfânta Maria