Peste 25.000 de musulmani alawiţi ţi kurzi au protestat pe străzile din Koln faţă de regimul Erdogan

Publicat: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 22:07 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 22:07 // Sursa: romaniatv.net

Peste 25.000 de adepţi ai alauismului şi etnici kurzi au ocupat sâmbătă străzile din metropola germană Koln pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de politicile promovate de regimul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. De asemenea, protestatarii au denunţat campania guvernamentală de epurare a presupuşilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie, transmite DPA.

Mulţi dintre protestatari au ridicat bannere cu chipul lui Abdullah Ocalan, liderul naţionalist al militanţilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Ocalan este închis într-un penitenciar turc încă din 1999, după ce a fost capturat cu ajutorul agenţiilor CIA la Nairobi.

Activiştii acuză că ultima campanie guvernamentală de epurare a presupuşilor gulenişti s-a extins între timp spre opozanţii politici, precum şi spre organizaţiile kurde şi instituţiile de presă.

Peste o sută de jurnalişti au fost trimişi în spatele gratiilor, iar zece parlamentari din opoziţie au fost arestaţi în ultimele luni de regimul Erdogan.

De asemenea, în apropierea manifestaţiei kurzilor şi alawiţilor au avut loc mai multe ciocniri violente. Un etnic kurd a aprins o torţă, iar mai mulţi protestatari au aruncat cu sticle şi pietre spre forţele de ordine germane. Se pare că un poliţist a fost rănit în incident.

Alawiţii sunt al doilea cel mai mare grup religios de pe teritoriul turc, cu peste 20 de milioane de adepţi, după majoritatea sunnită.

CITEŞTE ŞI: Recep Tayyip Erdogan: Nu îmi pasă dacă mă numesc DICTATOR. Europa încurajează terorismul

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
mulsulmani proteste Germania proteste Germania Recep Erdogan regim Recep Erdogan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H