Peste 250 de cartuşe, găsite într-o localitate din Sălaj

Un localnic din localitatea Treznea, judeţul Sălaj, a găsit peste 250 de bucăţi de cartuşe de infanterie în grădină. În urma descoperirii, acesta a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, care a intervenit de urgenţă pentru a asana muniția.

07 nov. 2016, 12:01
Peste 250 de cartuşe, găsite într-o localitate din Sălaj

„În data de 05.11.2016, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină pentru a asana mai multe elemente de muniţie găsite în grădina unei gospodării, din localitatea Treznea. Pirotehniştii ajunşi la faţa locului, au identificat muniţiile, ca fiind 255 bucăţi cartuşe infanterie de calibrul 7,62 mm, acestea fiind descoperite de către un localnic care efectua lucrări de amenajare în propria grădină. Elementele a fost preluate,transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă”, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi.

Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sălaj recomandă cetăţenilor ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul unic de urgenţă 112, fără a le atinge, a le mişca sau a schimba poziţia acestora, scrie salajeanul.ro.

Citeşte şi Bombe de aviaţie, descoperite lângă o linie de cale ferată. Circulaţia feroviară între Sibiu şi Copşa Mică, oprită