Peste 250 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia au fost salvaţi de paza de coastă libiană

Publicat: Duminică, 17 Decembrie 2017 09:44 // Actualizat: Duminică, 17 Decembrie 2017 09:44 // Sursa: romaniatv.net

Paza de coastă libiană a salvat, sâmbătă, peste 250 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia cu ajutorul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Ambarcaţiunile au fost interceptate în zona de coastă, în apropiere de oraşele Qaraboulli şi Zliten, aflate la est de capitala Tripoli.

"Forţe navale au salvat imigranţii, inclusiv femei şi copii ... care sunt din diferite ţări din zona subsahariană şi arabă. Sunt între 250 şi 270 de persoane", a declarat căpitanul Abdulhadi Fakhal.

Ţărmurile vestice ale Libiei sunt principalul punct de plecare pentru imigranţii din ţările subsahariene care fug de sărăcie şi conflicte şi încearcă să ajungă în Europa.

Sosirile de refugiaţi în Italia au scăzut cu două treimi începând din luna iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce oficialii guvernamentali susţinuţi de către ONU au reuşit să reducă nivelul traficului de persoane din oraşul Sabratha, aflat la vest de capitală.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a repatriat peste 10.000 de imigranţi din Libia în acest an, în baza unui program de voluntariat. Aproximativ 5.000 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană în 2016.

Recent, Liderii Uniunii Europene şi cei ai Africii au anunţat implementarea unor măsuri pentru a pune capăt traficului de sclavi şi altor abuzuri asupra imigranţilor din Libia.

Citeşte şi Ambarcaţiune scufundată în Marea Mediterană: Cel puţin 25 de migranţi au murit

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
imigranţi Libia operaţiune de salvare pază de coastă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H