Peste 300 de ciclişti naţionali şi internaţionali vor pedala pentru Olimpiada de la Rio 2016

Sambata, 25 aprilie 2015, începand cu ora 10.00, plaja salbatica din comuna Corbu va gazdui BEACH RACE XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfasoara pe nisip. Totodata, evenimentul international de la malul Marii Negre face parte din calendarul international al Uniunii Cicliste Internationale (UCI), iar punctele acumulate de rideri la aceasta competitie vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016

21 apr. 2015, 13:36

La ora 10.00 se va da startul pentru cursa dedicată profesioniștilor, care se luptă pentru un loc la Olimpiada de la anul (Elite, Under 23 UCI și Juniori UCI), iar la ora 11.30, respectiv ora 13.00, este rândul riderilor amatori să se ia la întrecere. Aceștia vor pedala 20km (ora 11.30), respectiv 40km (ora 13.00).

Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o lungime de 4,1km, cu o diferență de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă și jumatate pe coasta de acces pe faleză.

Evenimentul internațional Beach Race XCO, la care și-au anunțat participarea peste 300 de iubitori ai sportului cu pedale, este organizat de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța.

La concurs vor participa și două echipe naționale, anume a Nigeriei și a Republicii Moldova, dar și una dintre cele mai populare si valoroase echipe de ciclism din România, BikeXpert Racing Team. La eveniment va fi prezent și olandezul Birkeland Bjorn, Comisarul Internațional al Uniunii Cicliștilor Internaționali.

Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru cicliștii profesioniști, cât și pentru cei amatori, premii substanțiale în bani, echipamente sportive și alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 31 500 lei.

„S-a anunțat o vreme excelentă pe litoral în ziua competiției, aproximativ 20 de grade Celsius și îi invităm pe toți cei care se află la mare, în acest weekend, să fie alături de noi, să-i susțină pe participanți și chiar să facă puțină mișcare pe această plajă superbă din Corbu. Cele două evenimente internaționale, unice în Europa, pe care le-am organizat în numai o lună de zile – Maratonul Nisipului și Beach Race XCO – reprezintă un pas înainte, atât pentru promovarea turismului românesc la nivel international, cât și pentru sportul din România. Avem o mare garanție că se poate… se pot organiza în țara noastră evenimente de o asemenea anvergură international și la anul promitem să le ridicăm la cote și mai înalte”, declară SabinIoan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Printre cei mai importanti parteneri care au facut posibilă organizarea acestei competiții internaționale sunt: Bellotto SportWare, Heineken România (Ciuc Natur Radler), Isostar Sport Nutrition, Dorna, Biciclop, Perfect Bike, AutoKarma Constanța.

Înscrierile online se mai pot face pe website-ul oficial www.mtbpeplaja.ro și pe www.ridersclub.ro.