Peste 40 de hectare afectate de incendii într-o singură zi, în Tulcea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a 14 incendii care au afectat 42 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf şi trei anexe gospodăreşti.

07 mart. 2019, 06:34
Peste 40 de hectare afectate de incendii într-o singură zi, în Tulcea

Din cele 14 incendii, 13 au pornit de la igienizările prin ardere, a menţionat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Cea mai mare suprafaţă, respectiv 20 de hectare, a fost incendiată la marginea oraşului Tulcea, incendiul care ameninţa casele din apropiere fiind stins de şase lucrători după câteva ore de la apariţia flăcărilor.

În luna februarie, pompierii tulceni au intervenit la peste 50 de incendii de vegetaţie, care au afectat o suprafaţă totală de peste 2.500 de hectare.

Persoanele care vor să igienizeze prin ardere suprafeţele deţinute trebuie să informeze primăriile care le eliberează un permis de lucru cu foc, potrivit ISU Delta.

Printre măsurile obligatorii de protecţie care trebuie respectate se află incendierea suprafeţelor în condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a deşeurilor, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul grămezii pe o distanţă de cinci metri, executarea arderii în zone în care să nu se permită propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii şi să nu afecteze reţele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri material necombustibile.