Peste 40 de morţi într-un val de atentate în Siria revendicate de Statul Islamic

Peste 40 de persoane au decedat, iar zeci au fost rănite, în urma unui val de atentate ce au avut loc în Siria, în cursul zilei de luni, şi care au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, scrie BBC News online.

05 sept. 2016, 17:58
Peste 40 de morţi într-un val de atentate în Siria revendicate de Statul Islamic

În decurs de aproximativ o oră au avut loc patru atacuri teroriste, în zone aflate la depărtare unele de altele, trei dintre acestea vizând puncte controlate de regimul sirian, în timp ce al patrulea a avut drept ţintă o zonă dominată de forţele kurde.

Stat Islamic a revendicat rapid responsabilitatea pentru atacuri, printr-un comunicat publicat de agenţia de ştiri Amaq, afiliată reţelei teroriste.

Două explozii de natură „teroristă” au fost înregistrate pe podul unei autostrăzi în apropiere de Tartus, un fief al regimului, a anunţat televiziunea de stat.

Sana, agenţia de ştiri oficială a Siriei, a anunţat că 30 de civili au fost ucişi, iar 45 au fost răniţi în urma atacurilor din provincia Tartus.

O altă explozie a a avut loc pe o şosea în apropiere de Damasc, în cartierul Saboura din vestul capitalei siriene.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar zece au fost rănite, în urma exploziei unui vehicul-capcană în oraşul Homs, la intrarea în districtul Bab Tadmour.

La Hassakeh, zonă dominată de kurzi, explozia unui vehicul-capcană a provocat decesul a cinci civili şi rănirea altor doi, a mai precizat agenţia Sana.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile omului, bilanţul atacurilor teroriste de luni se ridică la 47 de morţi.