EDU.RO. Peste 48 de mii de elevi au luat sub 5 sau au fost absenţi la Evaluarea Naţională. Topul judeţelor cu probleme

Procentul elevilor care nu au reușit să ia media 5 la Evaluarea Națională sau au absentat a fost de 31,08, potrivit calculelor Edupedu.ro pe baza rezultatelor oficiale de la Evaluare. Concret, din cei 155.020 de elevi înscriși la Evaluarea Națională, 48.182 nu au luat media 5 sau au lipsit de la examene. Aproape unul din trei elevi. Echivalentul populației unui oraș de mărimea municipiului Slobozia, din județul Ialomița.

26 iun. 2019, 09:19
EDU.RO. Peste 48 de mii de elevi au luat sub 5 sau au fost absenţi la Evaluarea Naţională. Topul judeţelor cu probleme

Cele mai mari probleme sunt în județul Giurgiu, unde după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională aproape 1 din 2 elevi a luat sub media 5 sau a fost absent. Județul Teleorman are o rată a absenților și a celor care au luat sub 5 de peste 45%. Următoarele în topul problemelor sunt județele Teleorman, Mehedinți și Dâmbovița.

Cei mai puțini elevi absenți sau care nu au luat media 5 la examen sunt în București, Cluj, Prahova, Brăila și Iași.

Calculat la numărul total al elevilor înscriși la clasa a VIII-a, 175.463, procentul celor care au luat media 5 și peste a fost de 106.838, reprezentând 60.89. Numărul celor absenți, neînscriși sau care au luat medii sub 5 este de 68.625 de elevi. Asta înseamnă 39,11% dintre elevii care s-au înscris în clasa a VIII-a la începutul anului fie au lipsit, fie nu au întrat în examen, fie nu au luat peste media 5.

Lista județelor în funcție de procentul celor care au luat sub media 5 sau care au lipsit la Evaluarea Națională, în ordine descrescătoare:

Continuarea articolului pe edupedu.ro.