Peste 500 de angajaţi MAI au intervenit duminică pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor

Peste 500 de angajați ai Ministerul Afacerilor Interne au intervenit, duminică, cu 250 de mijloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor de sâmbătă, a anunțat, duminică, MAI.

29 nov. 2015, 16:30
Peste 500 de angajaţi MAI au intervenit duminică pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor

„Până la ridicarea tuturor atenționărilor hidrologice, structurile ISU din zonele vizate rămân în continuare mobilizate și pregătite de intervenție pentru ajutorarea populației și prevenirea apariției unor stări de pericol. Conform dispoziției ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, comitetul pentru situații de urgență de la nivelul județului Giurgiu, rămâne activat până la ridicarea atenționărilor privind riscul de inundații”, se arată într-un comunicat MAI.

Citeşte şi: Cod Portocaliu de INUNDAŢII, până luni după-amiază

Se menționează că, potrivit ultimelor actualizări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, riscul de inundații s-a limitat numai pentru județul Giurgiu, pe cursul mijlociu al râului Neajlov, scrie Agerpres.

„În cursul zilei de astăzi nu s-au impus intervenții pentru salvarea de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și nu au fost înregistrate comunități izolate sau locuințe inundate. De asemenea, Codul Galben hidrologic a fost restrâns pentru unele sectoare ale râurilor Călmățui, Vedea, Neajlov, Sabar, Prahova și Ialomița. Cotele debitelor acestor râuri sunt monitorizate în permanență de către autoritățile locale și structurile inspectoratelor pentru situații de urgență„, mai precizează MAI.

Centrul de monitorizare a situației operative de la nivelul MAI este în permanentă legătură cu celelalte ministere și instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat sâmbătă că în județul Giurgiu 11 curți din 10 localități din județ au fost inundate în urma ploilor, iar pentru evacuarea apelor din gospodării au intervenit serviciile de voluntari pentru situații de urgență( SVSU), dar și echipaje ale ISU Giurgiu.

Specialiștii ISU au fost solicitați să mai intervină și pentru deblocarea DJ 602, între localitățile Roata și Crevedia, după ce un copac a căzut pe carosabil.